فرهنگی


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
سلام علی آل یس سلامی چو بوی خوش آشنایی به وبلاگ صبح امیدخوش آمديد
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



مفيد ترين مطلب را انتخاب كنيد.

من سر گذشتِ میثم تمارم آرزوست
نویسنده : خدیجه
تاریخ : جمعه 9 تير 1402

 

عشقم اگر علیست سرِ دارَم آرزوست
من سر گذشتِ میثم تمارم آرزوست

خرما فروختن بشود کارم آرزوست
رسوا شدن میانه ی بازارم آرزوست

 




|
امتیاز مطلب : 176
|
تعداد امتیازدهندگان : 38
|
مجموع امتیاز : 38
شیعه علی بودن
نویسنده : خدیجه
تاریخ : جمعه 9 تير 1402

عکس نوشته اشعار امام علی علیه السلام


|
امتیاز مطلب : 166
|
تعداد امتیازدهندگان : 35
|
مجموع امتیاز : 35
مهدویت و غدیر
نویسنده : خدیجه
تاریخ : جمعه 9 تير 1402

چه رابطه ای میان مهدویت و غدیر وجود دارد؟

مهدویت و غدیر دو آموزه مهم اسلامی است که میان آن دو رابطه وثیقی بر قرار است زیرا واقعه غدیر برای مهدویت نقش فاعلی داشته و به نحوی بسترساز اعتقاد به مهدویت است و در برابر مهدویت نیز نقش غائی برای پدیده غدیر داشته و به نوعی تکامل بخش و غایت رسان واقعه غدیر می باشد.

در دوران معاصر واقعه غدیر چه پیامی برای منتظران دارد؟

در واقع پیام غدیر، تجدید میثاق منتظران با امام زمان(ع) است زیرا؛ چنانکه در واقعه غدیر همه مسلمانان به امر خدا با امیرمومنان علی(ع) بیعت کرده و ایشان را به عنوان جانشین و خلیفه بعد از رسول گرامی اسلام(ص) قبول کردند. در این زمان نیز این سنت با بیعت و پیمان با امام زمان تحقق پیدا می کند بر این اساس منتظران واقعی با تجدید پیمان در روز غدیر اولا انتظار واقعی خود را به منصه الظهور می رسانند ثانیا همراهی و پیروی خویش را با امام زمان اعلان می نایند ثالثا با اعمال و رفتار درست خویش در پی تحقق منویات و اهداف امام زمان خواهند بود پس منتظران در عصر غیبت با تجدید میثاق با امام مهدی(ع) این واقعه را گرامی می دارند.

چنانکه پیامبر گرامی اسلام درخطبه غدیر می فرماید:فَأمِرتُ أن آخُذَ البَیعَةَ مِنکُم وَ الصَّفقَةَ لَکُم بِقَبُولِ ماجِئتُ بِهِ عَن اللهِ عَزَّوَجَلَّ فی عَلِیٍّ أمیرِ المُؤمِنینَ وَ الأوصِیاءِ مِن بَعدِهِ الَّذینَ هُم مِنِّی وَ مِنهُ إمامَةٌ فیهِم قائِمَةٌ، خاتِمُها المَهدیُّ إِلی یَومِ یلقَی اللهَ الَّذی یُقَدِرُ وَ یَقضی» « مأمورم که از شما پیمان بگیرم تا دست در دست من نهید، در پذیرش آن چه از سوی خداوند درباره ی علی امیر المؤمنین (علیه السّلام) آورده ام و درباره ی اوصیای پس از او که از من و اویند، این امامت در میان آنان پایدار است و خاتم آنان مهدی (علیه السّلام) است و پیشوایی استوار است تا روزی که با خداوند قدر و قضا دیدار کند (قیامت).

امام مهدی(ع) در خطبه غدیر با چه شاخصه های وصف شده است؟

پیامبر گرامی اسلام(ص) در خطبه غدیر مطالب بسیاری در مورد شاخصه های فردی و اجتماعی امام زمان(ع) و قیام و حرکت ایشان و اهداف و غایتی که منجی جهانی به دنبال آنها است بیان فرمودند. آری اهتمام پیامبر گرامی اسلام در این خصوص از جملات بشارت گونه همراه با هشدارایشان به خوبی قابل مشاهده است که در ذیل به برخی از آنها اشاره می شود.

1ـ أَلَا إِنَّ خَاتَمَ الأَئِمَةِ مِنِّا القَائِمُ المَهدِی  آگاه باشید که القائم المهدی از ماست.

2ـ المَهدیُّ مِن وُلدِی اسمُهُ اسمِی وَ کُنیَتُهُ کُنیَتِی اسمش اسم من است (یعنی همان اسم خاص) و کنیه اش هم، کنیه من است (یعنی ابوالقاسم).

3ـ أَلَا إِنَّهُ الظَّاهِرُ عَلَی الدِّین بدانید که اوست غلبه کننده بر همه ادیان.

در قرآن کریم آیاتی در تأیید بیان فوق آمده است که عبارتند از:

هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَ دِینِ الْحَقِّ لِیظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ وَلَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ

در تفاسیر متعددی آمده است که آیه ی فوق درباره ی قائم آل محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) نازل شده است.

هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَ دِینِ الْحَقِّ لِیظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ وَ کَفی بّاللهِ شَهیداً

4ـ ألَا إِنَّهُ المُنتَقِمُ مِنَ الظَّالِمِینَ آگاه باشید که امام زمان (عج الله تعالی فرجه الشریف) انتقام گیرنده از ستمکاران است.

5ـ ألَا إِنَّهُ فَاتِحُ الحُصُونِ وَ هَادِمُهَا آگاه باشید که او فاتح دژها و منهدم کننده ی آنهاست.

5ـ  أَلَا إِنَّهُ غالب کُلِّ قَبِیلَةٍ مِن أَهلِ الشِّرک و هادیها  آگاه باشید که او غلبه کننده بر تمامی قبیله های اهل شرک و هدایت کننده ی آنهاست.

6ـ  ألَا إِنَّهُ مُدرِکٌ بِکُلِّ ثَارٍ لِأَولِیَاءِ الله آگاه باشید او، به دست آورنده خون همه ی دوستان خداست.

7ـ أَلَا إِنَّهُ الغَرَّافُ من بَحرٍ عَمِیق  بدانید او از دریایی عمیق بهره می گیرد.

8ـ أَلَا إِنَّهُ یَسِمُ کَلَّ ذی فَضلٍ بِفَضلِهِ وَ کُلَّ ذی جَهلٍ بِجَهلِهِ  آگاه باشید که او به هر ارزشمندی به اندازه ی ارزش او و به هر نادان و بی ارزشی به اندازه ی نادانی اش نیکی کند.

9ـ أَلَا إِنَّهُ خِیَرَةُ اللهِ وَ مُختَارُه  بدانید او خیرة الله و برگزیده خداست.

10ـ ألَا إِنَّهُ قَد بُشِّرَ بِهِ مَن سَلَفُ بَینَ یَدَیه  بدانید او کسی است که گذشتگان قرون پیش به او بشارت داده اند.

 

منبع: ایسکا: (اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)


:: موضوعات مرتبط: دین و زندگی 11 , ,
|
امتیاز مطلب : 168
|
تعداد امتیازدهندگان : 36
|
مجموع امتیاز : 36
شهید نوید صفری
نویسنده : خدیجه
تاریخ : جمعه 9 تير 1402

اگر گذرتان به قطعه 53 بهشت زهرا افتاده باشد، در ردیف‌های مکرر این قطعه با مزار نورانی چند شهید مدافع حرم مواجه می‌شوید که یکی از آن‌ها شهید نوید صفری است. او وصیت‌نامه مشهوری دارد که بخشی از آن به صورت بنر بر تارک قبرش نصب شده است. حتی ممکن است دست‌نوشته او را پیش از این در اینترنت یا کتابی خوانده باشید که می‌نویسد: «زیارت عالی و پرفیض زیارت عاشورا را بخوانید از طرف من و به ارباب ابراز ارادت کنید. آه که تمام حسرتم این است که چقدر دیر فهمیدم زیارت عاشورا چیست و حیف که فقط روزی یک مرتبه نصیبم شد و بدانید هرکه ۴۰ روز عاشورا بخواند و ثواب آن را هدیه بفرستد، حتما تمام تلاش خود را به اذن خدا خواهم کرد تا حاجت او را بگیرم و اگر نه در آخرت برای او جبران کنم. حتی یک عاشورا هم قیامت می‌کند با روضه ارباب از زبان مادر و خواهرش. ان‌شاءالله شرمنده شما نباشم.»


|
امتیاز مطلب : 179
|
تعداد امتیازدهندگان : 38
|
مجموع امتیاز : 38
زندگینامه شهید مدافع حرم رسول خلیلی
نویسنده : خدیجه
تاریخ : جمعه 9 تير 1402

 

زندگینامه شهید مدافع حرم رسول خلیلی

شهیدمحمد حسن (رسول) خلیلی  20 آذر 1365 در زمان جنگ تحمیلی عراق در تهران به دنیا آمد. پدرشان همیشه در جبهه ها بود و ایشان را خیلی کم میدید. 
وی فرزند دوم خانواده است و برخلاف برادرش شخصیت آرام و ساکتی داشت و خیلی شیطنت نمی کرد.از همان دوران کودکی نیزبا اعتقاد و مومن بود. 
تا تمام شدن جنگ تحمیلی همراه خانواده در تهران زندگی می کرد و پس از اتمام جنگ به کرج رفتند.اما در سن هجده سالگی بار دیگر به تهران بازگشتند. 
او مصادف با ولادت امام حسن عسگری علیه السلام به دنیا آمد به همین علت نامش را محمد حسن گذاشتند اما در خانه رسول صدایش می کردند.زمانی که  ماموریت بود وضرورت داشت که اسم مستعارانتخاب کنند؛ رسول اسم مستعار «ابوخلیل» را انتخاب کرده بود. 
او در دبیرستان رشته علوم انسانی را خواند و در دانشگاه رشته مدیریت را ادامه داد. در سن 13 سالگی بود که وارد بسیج شد اوایل چون سنش کمتر از حداقل مورد نظر بود، قبول نمی‌کردند اما بالاخره رفت و عضو شد.شهید رسول خلیلی یک بعدی نبود، کوهنوردی می‌رفت، ورزش می‌رفت، دعای ندبه می‌رفت. شب‌های جمعه به بهشت زهرا(س) و از آنجا هم به شاه عبدالعظیم می‌رفت. در هیئت‌های مختلفی شرکت می‌کرد از جمله هیئت ریحانه‌النبی را خیلی دوست داشت.او از دوران کودکی به نحوی تربیت شده بود که درتمام مجالس مذهبی شرکت می کرد. بصیرتی که در دفاع از حریم ولایت داشت این مجالس مذهبی بود که در استحکام ستون‌های زندگی‌ اش مؤثر بود. 
 به راپل و کوه‌نوردی خیلی علاقه داشت و برای آموزش سلاح نیز می‌رفت. از دوران کودکی به دنبال نقاشی و درس عربی و قرآن بود. سوریه هم که رفته بود در آنجا با بچه‌ها عربی صحبت میکرد. به زبان عربی تسلط کامل داشت و در خانه هم اخبار را به زبان عربی گوش میداد. 
رسول به ولایت و حضرت آقا و دفاع از حریم ولایت خیلی علاقه داشت. وقتی از همان ابتدا در خط ولایت بود در انتها نیز به دفاع از حریم ولایت رفت. چه ولایتی بالاتر از امام حسین(ع) که از حریم خواهرش دفاع کند و این هم نتیجه‌اش بود که به مقام شهادت رسید. 
شهید رسول خلیلی بصیرت دینی داشت و مطیع حرف پدر و مادرش بود. از ایشان مشورت می گرفت و راهکار می‌خواست حتی در انتخاب دوست و رفیق. در تشییع جنازه‌اش سیل جمعیت، همه از قشر جوان و دوست و همکار و همکلاسی‌های خودش بودند. 
به رعایت حلال و حرام اهمیت زیادی می‌داد. روزی که فردای آن عازم سوریه بود، خمس مالش را حساب کرد. در رابطه با امر به معروف و نهی از منکر فعال بود. یکی از دوستانش می‌گفت بعد رسول کسی نیست که به ما بگوید غیبت نکن، تهمت نزن. 
اواسط شهریور ماه بود که تصمیم به رفتن گرفت، وصیتنامه اش را هم نوشت و به رسم امانت به پدر سپرد تا اگر برنگشت دستخطی برای آن ها به یادگار گذاشته باشد. از زیر قران رد شد و رفت و از همه چیز دل کند و مادر و پدر و برادرش برایش آرزو های خوب کردند. 
از آنجایی که شهید رسول خلیلی به دوره های سخت نظامی علاقه بسیاری داشت و با توجه به تخصص های مختلفی که در امور نظامی داشت بیشتر به تخریب علاقه داشت و تخریب چی به روز و ماهری بود و بر حسب وظیفه راهی دفاع از حرم آل الله شد و یکی از مدافعان حرم بانوی مقاومت عقیله بنی هاشم بود.مانند تمام کسانی که در مسیر پیشوایشان ابا عبدالله‌ الحسین (ع) گام برداشتند واز دین خدا دفاع کردند و به ندای «هل من ناصر ینصرنی» لبیک گفتند. سرانجام شهید رسول خلیلی روز دوشنبه 27 آبان 1392 مصادف با 14 محرم الحرام 1435 و 18/11/2013 در ساعت 14:۰۰ بعد از ظهر در حال پاکسازی یکی از محورهای دشمن بال در بال ملائک گشود و زندگی جاودانه اش در بهشت را آغاز کرد و به فیض عظیم شهادت نائل گشت. 
یکی از عنایات پروردگار متعال و سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) سنگ مزار شهید رسول خلیلی که مزد دفاع از حرم بانو زینب (س) میباشد که توسط دوستان شهید از کربلا آورده شده. 
این سنگ از سنگ های دیوار داخل حرم میباشد و به دلیل قدمت بالای سنگ با عنایت پروردگار صحیح و سالم به ایران آورده میشود و سنگ مزار شهید رسول خلیلی میشود.طبق وصیت شهید که گفته بود بر سر مزار من روضه حضرت زینب (س) بخوانید ،این شعر روی سنگ نوشته شده است: 
ای که برتربت من میگذری روضه بخوان 
نام زینب (س) شـــنوم زیر لحد گریه کنم.


|
امتیاز مطلب : 163
|
تعداد امتیازدهندگان : 35
|
مجموع امتیاز : 35

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان صبح امید و آدرس tagbakhshiyan1.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار مطالب

:: کل مطالب : 1221
:: کل نظرات : 3317

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 23

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 15
:: باردید دیروز : 307
:: بازدید هفته : 469
:: بازدید ماه : 2093
:: بازدید سال : 121675
:: بازدید کلی : 423381

RSS

Powered By
loxblog.Com